Blog

Publications2019-09-03T21:59:34+02:00

Jubileum 50ste Nautilusbeurs in 2025

Onze 50ste Nautilusbeurs zal een uitzonderlijke editie worden. We hebben op een extra bestuursvergadering beslist om onze feesteditie in het ICC Citadelpark te Gent te organiseren.
Het Internationaal Congres Centrum biedt meer plaats en dus ook meer mogelijkheden. Bovendien maken we er een tweedaagse beurs van. Groot voordeel, een tweedaagse beurs lokt andere, nieuwe standhouders en een rijker aanbod, wat volledig in de lijn van een jubileum ligt.
We zijn alvast begonnen met de eerste voorbereidingen, namelijk het maken van een affiche en een flyer. We hopen dat het weekend van 15 en 16 maart 2025 nu al in jullie agenda genoteerd staat.

Werken Practicum

De herstellingswerken in de Corbie zitten in een eindfase. De nieuwe verwarming is geplaatst en we kunnen beginnen nadenken om alle kasten met boeken terug op hun plaats te zetten. Een opening komt in het vizier! Ondertussen is ook het dak gekuist, dit wil zeggen mosvrij gemaakt.

In memoriam – Guy Himschoot

Wij vernemen het overlijden van de heer Guy Himschoot (85). Guy was sinds 1977 een trouw Nautiluslid en woonde jarenlang in de Corbiestraat. Daar nam hij de taak op zich om ons clubhuis in de gaten te houden, de brievenbus te ledigen en ons tijdig te verwittigen als er iets scheelde.
Guy was ook een polyglot. Hij sprak Russisch, Iers en Welsh. Hij bezat een heel veel boeken, niet alleen wetenschappelijke literatuur, maar ook romans. Hij was gefascineerd door vulkanen en schonk een stapel goede boeken over vulkanisme aan onze bibliotheek, waarvoor onze grote dank.
Guy was ook een fiere stroppendrager en was op alle Gentse activiteiten en feesten present. Zijn laatste levensdagen verlangde hij ernaar vanuit zijn ziekenhuisbed elke ochtend het daglicht te zien verschijnen tussen de halfgesloten gordijnen.
Guy verloor de ongelijke strijd op 6 januari 2023.
Aan zijn naasten en familie, bieden wij onze oprechte deelneming in hun rouw aan.

Nabeschouwing beurs

Vorige maand, op 20 maart kon onze 47ste Nautilusbeurs eindelijk doorgaan. Eindelijk, na twee afgelaste edities. Aan een lange periode van vele maanden twijfelen, open vragen, discussies en steeds weer uitstellen van beslissingen tijdens evenveel onlinebestuursvergaderingen, kwam met deze editie een einde. We mogen gerust spreken van een voltreffer, de beurs was volledig volzet, een prachtige thematische tentoonstelling, een onverwacht hoog aantal bezoekers, een opvallende aanvulling van ons ledenbestand, honderden gelukkige gezichten van zowel standhouders als bezoekers, en dit alles in goede banen geleid door een fantastisch team aan medewerkers!

Volgend jaar doen we dit nog eens over! Afspraak op 19 maart 2023.

 

BEURSMEDEWERKERS GEZOCHT

De maand maart begint weer te naderen, de maand waarin we onze fantastische Nautilusbeurs organiseren.
We hopen op betere tijden zonder corona en zijn nu volop bezig met de voorbereiding van dit jaarlijks gebeuren.
Uiteraard kan dit evenement niet tot stand komen zonder uw hulp. Daarom durven we vanuit het bestuur een vrijwillige medewerking van onze leden vragen.
Heb je zin om op zaterdag 19 maart 2022 mee te helpen met de opstelling of op zondag 20 maart 2022 tijdens de beurs in te springen en/of op zondagavond bij de afbraak een handje toe te steken, geef dan gerust een seintje aan Dirk Van Brande: dirk.van.brande@telenet.be

Openstaande betrekkingen op zondag tijdens de beurs: kassa inkom, kassa bar, de bar zelf en (hoogstwaarschijnlijk) covid-safe controle aan de ingang.
Wees gerust, helpen op zondag betekent niet dat je niet kan genieten van onze beurs! We werken in shiften van ongeveer 2 uur. De rest van de dag kan je genieten van de beurs.

Vele handen maken licht werk!
Het bestuur is je erg dankbaar.

Aanbod: Edelsteen doosjes

Uit een overname hebben we eenmalig aanbod van een aantal ongebruikte edelsteen doosjes die we in pakket verkopen:

Set 1 / 20 stuks:
Rond model, diameter 35 mm, zwarte sokkel en witte vulling: € 10.00

Set 2 / 10 stuks:
Vierkant model 25 x 25 mm, transparant en met witte vulling: € 5,00

Set 3 / 8 stuks:
Vierkant model 25 x 25 mm, transparant en met zwarte vulling: € 4,00

Voor aankoop contacteer etienne.martens@skynet.be

Ga naar de bovenkant